Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

O sculptură a lui Constantin Brâncuşi a fost cumpărată la prețul-record de 71 milioane de dolari la o licitație din New York

Sculptura din bronz lustruit „La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)”, realizată de Constantin Brâncuşi în 1932, a fost cumpărată cu 71 de milioane de dolari, la o licitaţie organizată marţi de casa Chirstie's New York, informează News.ro.
Brancusi

Vânzare din cadrul licitației de la Chirstie’s New York a stabilit un nou record pentru lucrările lui Constantin Brâncuşi scose la licitaţii. Precedentul record era deţinut de sculptura din bronz „La Muse Endormie”, care a fost vândută cu 57,4 milioane de dolari la o licitaţie organizată de Christie’s.

Pentru sculptura „La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)” au licitat trei persoane. Lucrarea a fost adjudecată de o persoană care a licitat prin telefon și a ținut să-şi păstreze anonimatul. Taxele pentru această tranzacţie, plătite de cumpărător, se ridică la 190.000 de dolari.

Lucrarea a făcut parte din colecţia „Elizabeth şi Frederick Stafford”. Familia Stafford a cumpărat-o direct de la Constantin Brâncuşi, în timpul unei vizite în atelierul artistului, în 1955.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii