Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

O româncă face impresii în Europa cu rochii create din cabluri electrice uzate

Alexandra Sipa, o tânără creatoare de modă de 23 de ani, a găsit o utilizare inovatoare pentru cablurile electrice aruncate: rochii de seară cu un design uimitor. Jurnaliștii de la Euronews au fost impresionați de creațiile sale și au publicat un material amplu cu povestea antreprenoarei.  
rochie cabluri electrice

Alexandra Sipa este o româncă stabilită în Marea Britanie, proaspăt absolventă a prestigioasei universități de artă din Londra, Central Saint Martins. Născută și crescută în București, Sipa a încorporat tehnicile tradiționale românești în procesul de lucru, numindu-și proiectul „Camuflaj românesc”, scriu cei de la Euronews.

“Am folosit fire pentru a dezvolta articole de îmbrăcăminte și accesorii prin hibridizarea mai multor tehnici de confecționare a dantelelor, atât tehnici tradiționale românești, cât și tehnici populare occidentale.“

Inspirația i-a venit după ce i s-a stricat încărcătorul de la telefon. 

„În mod conceptual, colecția a fost determinată de contrastul dintre austeritatea accentuată și feminitatea extremă din România”, spune ea. La un nivel mai personal, Sipa a fost, de asemenea, atrasă să încorporeze deșeuri în munca ei, după ce a urmărit modul în care bunica „folosea orice avea prin casă pentru a face artă sau pentru a-și decora casa”.

Colecția este, de asemenea, o șansă pentru Sipa de a „arăta o parte a României care nu s-a văzut atât de mult: o parte prosperă, bogată și frumoasă, plină de oportunități.”

Mai mult decât atât, rochiile din cabluri electrice poartă și un mesaj politic important pentru tânără, deoarece speră să evidențieze problema creșterii deșeurilor electronice.

„Nu vreau ca munca mea să fie pur și simplu doar de dragul de a fi drăguță”, explică Sipa, „deșeurile devin o problemă globală și de mediu. Sursa de deșeuri cu cea mai rapidă creștere este reprezentantă de electronice, ajungând la 50 de milioane de tone la nivel mondial în 2020. Companiile de tehnologie admit în mod deschis obsolescența planificată, dar încă nu vorbește nimeni despre asta.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii