FacebookTwitterLinkedIn

Perpeton este sistemul de monitorizare dedicat serverelor care permite analizarea, administrarea și raportarea de date complexe, în timp real, despre parametrii fiecărei componente monitorizate. Cei care folosesc un astfel de sistem beneficiază de acest atu – vigilența – putând fi mai atenți la calitatea serviciilor oferite, asigurând livrarea fără întreruperi a serviciilor online.

Perpeton este conceput pentru a alerta rapid și eficient adminstratorii de sistem dacă valorile anumitor parametri prezintă un pericol, oferind date precise, necesare pentru a lua cele mai bune decizii ce pot asigura buna funcționare a sistemului.

Sistemul se adresează și utilizatorilor avansați, cărora li se pune la dispoziție un API, având posibilitatea de a-și dezvolta propriile monitoare și crește performanța cu care își monitorizează serverele.

„Perpeton a apărut din nevoia de a ști că serverele noastre sunt în siguranță. Fiind în căutarea unui soft pentru monitorizarea serverelor, am testat o bună parte dintre softurile existente pe piață, dar nici unul nu părea să aibă funcționalitățile pe care le căutam. Așa că, în 2011, am început să codăm propria noastră aplicație – pe care am gândit-o să fie robustă și flexibilă în același timp. Aici era punctul cheie în care forțam limitele funcționalităților întâlnite până atunci.” a declarat Otto Papp, inițiatorul proiectului.

Cu toate că în America este o piață de câteva milioane de dolari, în România această nișă este puțin explorată. Așa că Otto Papp a creat Perpeton cu gândul la viitor: să poată fi personalizat exact în funcție de nevoile fiecărui programator sau administrator de sistem – din dorința de a ști tot despre performanța serverelor. “Suntem încântați de potențialul pe care îl are piața IT din România de a prezenta lumii întregi propriile produse și credem tot mai mult că pentru a evolua nu trebuie să fim doar executanți, ci trebuie să ne transformăm în producători”a adăugat managerul Perpeton.

Acesta mai spune ca, din dorința de a sprijini economia la nivel local a creat un program dedicat instituțiilor de învățământ superior care pot să beneficieze gratuit de un cont dotat cu 50 de monitoare timp de un an. “Programul are ca scop sprijinirea universităților cu o soluție performantă de monitorizare a serverelor dezvoltată în România, precum și familiarizarea acestora cu conceptul de vigilență – grija pentru securitatea datelor și performanța sistemului informatic intern.” a concluzionat Otto Papp, care lucrează în domeniul IT de peste 8 ani și a avut experiență ca senior software engineer într-o multinațională cunoscută.