FacebookTwitterLinkedIn

Heather Watson, adversara Simonei din turul al doilea, nu este o englezoaică în sensul clasic al cuvântului. Născută în insula Guernsay,  dependenţă a coroanei britanice din largul coastelor Normandiei, e de fapt o papuaşă cu acte în regulă, cel puţin după rădacinile familiei din partea tatălui. Aici însă totul se opreşte pentru că frumoasa creolă, educată la o şcoală privată  – Guernsey’s Ladies’ College, a plecat încă din copilărie în America la celebra academie a lui Nick Boletieri, acolo unde şi-a cizelat talentul într-atât încât a ajuns să câştige US Open în 2008, ca junioară. Jucătoare bună pe hard, Watson a întâmpinat probleme pe zgura de la Roland Garros, acolo unde mingea sare mai lent iar viteza de reacţie contează mai puţin. Este însă o jucătoare despre care cu siguranţa vom mai auzi, pentru că are talent cu carul, iar la cei 22 de ani, are încă şanse să progreseze.

De cealaltă parte, Simona Halep, încălţată cu adidaşi portocalii, culoarea revoluţiei din Estul Europei, ne-a arătat câteva lucruri interesante în acest meci. În primul rând a învăţat să servească la T(eu), cu rezultate bune şi să îşi crească procentajul primului serviciu. Apoi, a încercat şi a reuşit să facă ce nu ştie deloc, reverul tăiat, o lovitură înşelătoare care nu făcea până acum parte din arsenalul româncei. Nu în ultimul rând, remarcăm puterea de a ieşi din dificultate în situaţiile limită, calitate specifică doar marilor jucători. E suficient să câştigi Roland Garros-ul cu toate astea? Vom vedea. Poate ar mai trebui un serviciu doi mai ferm, veniri la fileu mai dese, lovituri de vole decisive. Dar cine suntem noi să dăm sfaturi?

În ciuda scorului relaxat, meciul n-a fost deloc uşor. Am văzut schimburi de mingi spectaculoase, lovituri dese în lung de linie, balet aerian. Englezoaica a reuşit să-i smulgă Simonei două break-uri, dar n-a reuşit esenţialul, s-o enerveze pe româncă. Mentalul Simonei a făcut din nou diferenţa pentru că loviturile la tenis sunt uşor de învăţat la acest nivel. Păi, nu vă spuneam mai sus de sentimentul românesc al fiinţei?

Urmează în turul trei o spanioloaică, Torro-Flor, locul 55 mondial. O nouă carne de tun pentru Halep?