FacebookTwitterLinkedIn

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut joi la 1,46%, faţă de nivelul de 1,25% înregistrat cu o zi înainte, conform informaţiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), scrie Mediafax.

De asemenea, indicele ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 1,57%, de la 1,35%, cât a fost cotat pe 27 septembrie.

La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutului acestui an la 0,87%. Astfel, indicele a crescut cu 58,7%, față de acum aproape o lună și cu 67,8%, comparativ cu începutul acestui an.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Centrală.

Cresc dobânzile, din nou: Indicele ROBOR a făcut un salt de 9,6% într-o singură zi şi a ajuns la 1,25%, pentru prima dată în ultimii doi ani

Ieri, indicele ROBOR cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a crescut cu 9,6%, la 1,25%, faţă de nivelul de 1,14%, înregistrat marţi.