Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Transport |
|

O nouă problemă descoperită la avioanele Boeing 787 Dreamliner

Administrația Federală a Aviației (FAA) din Statele Unite a descoperit la unele modele Boeing 787 Dreamliner o nouă problemă în ceea ce privește calitate de fabricație.
boeing 787 dreamliner

FAA a declarat că problema se regăsește la partea din față a aeronavei și se aplică doar anumitor unități Boeing 787 Dreamliner, pe care producătorul nu le-a livrat încă. Această problemă a fost descoperită în cadrul unei inspecții mai ample legate de acest model, transmite Reuters.

„Deși problema nu reprezintă o amenințare imediată pentru siguranța zborurilor, Boeing s-a angajat să repare aceste avioane înainte de a relua livrările”, a transmis agenția guvernamentală de reglementare din SUA. De asemenea, autoritățile au adăugat că „urmează să stabilească dacă ar trebui făcute modificări similare la aeronavele Boeing 787 care se află deja în serviciu comercial”.

Boeing a suspendat livrările modelului 787 la sfârșitul lunii mai după ce FAA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la metoda propusă de inspecție, spunând că „așteaptă date suplimentare de la Boeing înainte de a stabili dacă soluția companiei respectă reglementările de siguranță”.

Modelele Boeing 737 MAX și 787 au fost afectate de probleme încă de la sfârșitul anului trecut. Producătorul american a reluat livrările pentru modelul 787 abia în martie, după o pauză de cinci luni, doar pentru a le opri din nou în luna mai.

Modelul 787 s-a bucurat de un real succes în rândul companiilor aeriene, care au comandat aproape 1.900 de unități, în valoare de aproape 150 miliarde de dolari.

În prezent compania are aproximativ 100 de avioane Boeing 787 în inventar pe care nu le-a livrat încă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii