Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Burse |
|

O nouă emisiune de obligațiuni MW Green Power Export intră de marți la tranzacționare pe BVB

O nouă emisiune de obligaţiuni MW Green Power Export, producător de energie electrică fotovoltaică, intră de marţi la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT).
bvb.jpg

Obligaţiunile se vor tranzacţiona sub simbolul bursier MWGP24. Compania a emis un număr de 43.958 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 de lei şi o rată anuală a cuponului de 8%, cu data scadenţei la 7 septembrie 2024, transmite compania.

„Obligațiunile au fost anul acesta un instrument financiar folosit intens de către companii pentru a se finanța. Acest fapt reflectă pe de o parte atât necesarul de capital al companiilor pentru dezvoltare, cât și disponibilitatea acestora de a-și diversifica furnizorii de capital, incluzând și mecanismele bursiere. Ne bucurăm că investitorii din piață au susținut cu 53,6 milioane lei și 66,6 milioane euro planurile antreprenorilor români, asta dacă ne referim doar la obligațiunile corporative emise de companii antreprenoriale locale”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București. 

Compania a atras, astfel, de la 87 de investitori, suma de 4.395.800 lei. Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest.

MW Green Power Export este la a doua emisiune de obligaţiuni listată pe SMT-ul BVB. Prima sa emisiune este tranzacţionată sub simbolul bursier MWGP21 şi are scadenţa în decembrie 2021.

„La nivelul anului 2020, veniturile din Certificatele Verzi au reprezentat 60,5% din veniturile totale ale MW Green Power Export, iar pentru finalul anului 2021 estimăm o creștere a producției în parametrii comparabili cu anul precedent, de aproximativ 6.800 MW, și cu o ușoară creștere a profitului brut, susținută și de lichiditățile rezultate din vânzarea de energie și Certificate Verzi.  De asemenea, este important de subliniat și faptul că la finalul anului trecut societatea deținea un număr de 97.700 Certificate”, a declarat Ioan Iurasec, Administrator Unic al MW Green Power Export. 

Green Power Export este un producător de energie regenerabilă, care administrează propriul său parc fotovoltaic construit pe o suprafață de 10 hectare în localitatea Videle. Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 3,27 milioane lei și un profit net o creștere cu 42%, de la aproximativ 182.700 lei în 2019 la 260.600 lei în 2020. 

Acționarii principali ai Green Power Export sunt Fondul de Investiții Alternativ Certinvest Green cu 56,85% și NG Return Expert cu 42,97%. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii