FacebookTwitterLinkedIn

AAGES (Asociația pentru Aplicarea Generatoarelor Statice) proiectează și fabrică instalații de încălzire prin inducție pentru o gamă largă de aplicații, fiind înființată în urmă cu 26 de ani de zece cercetători români. Compania cu sediul în Sângeorgiu de Mureș, lângă Târgu Mureș, rulează afaceri anuale de peste cinci milioane de euro, cu aproximativ 140 de angajați, exportând peste 70% din producție.

Pentru listare, Oferta Publică (IPO) Secundară de Vânzare a vizat vânzarea a 1,5 milioane de acțiuni, reprezentând 15% din companie. Data de începere a IPO-ului a fost 8 iunie 2017, închiderea fiind programată în data de 21 iunie. Toate acțiunile au fost preluate în două zile, determinând intermediarul ofertei, Goldring, să închidă perioada de subscriere în data de 9 iunie.

O acțiune a fost achiziționată cu 3,705 lei, fiind între limitele stabilite de ofertant, între 3,15 lei și 3,9 lei. Suma atrasă de la investitori s-a ridicat la peste 5,496 milioane de lei, ceea ce evaluează compania la peste 36,64 milioane de lei.

Acțiunile au fost preluate de 485 de investitori, iar acționarii majoritari au rămas AAGES Headinvest, cu 54,99%, și Molnar Gabor Jozsef, cu 10,55%. Procentaje semnificative mai dețin Sytec Finance GmbH (5%) și RCC Consult (4%), iar restul acțiunilor (aproape 10,5%) îl dețin alte persoane fizice.

Legendă foto: Țările unde funcționează echipamentele cu încălzire prin inducție fabricate de AAGES Ltd.