Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

O nouă bancă în România: BNP Paribas Personal Finance, sucursală a celei mai mari bănci din Franța, își poate începe activitatea în România, de la finalul lunii ianuarie 2018

BNP Paribas Personal Finance, sucursală a celei mai mari bănci din Franța, ca active, și care sponsorizează Cupa Davis (turneul de tenis pe echipe între națiuni, la masculin), poate începe să-și desfășoare activitatea în România de la 31 ianuarie 2018, arată Registrul afișat de Banca Națională a României.
 aboneaza-te
shutterstock_BNP_Paribas

BNP Paribas Personal Finance S.A. Paris Sucursala București a fost înmatriculată în Registrul Instituțiilor de Credit, în data de 15 ianuarie 2018, iar, de la 31 ianuarie, își poate începe activitatea.

Subsidiară a BNP Paribas Group, BNP Paribas Personal Finance este lider în Franța, cu active de 2 trilioane de euro. Divizia este prezentă în 30 de țări, cele mai multe fiind din Europa, dar are prezență și în Canada, America de Sud și Asia.

Dintre aceste țări face parte și România, unde BNP Paribas Personal Finance deține IFN-ul Cetelem, care a intrat în țara noastră în 2005, prelunând Credisson International. Credisson a fost fondată de Florin Andronescu, fondator și al distribuitorului de electronice și electrocasnice Flanco, în 2003, atrăgând în acționariat fondul de investiții suedez Oresa Ventures.

A patra tranzacție în sistemul bancar românesc din 2017: Piraeus Bank România, preluată de fondul de investiții american J.C. Flowers

Potrivit informațiilor de pe pagina sa de LinkedIn, Bruno Leroux, CEO-ul Cetelem România, ocupă, încă din aprilie 2016, funcția de CEO al BNP Paribas Personal Finance pentru România și Bulgaria.

În plus, BNP Paribas S.A. Paris Sucursala București este înmatriculată în Registrul instituțiilor de credit din data de 27 iulie 2017, iar data planificată pentru începerea activității era 16 octombrie 2017.

Grupul BNP Paribas deținea active în valoare de 324 de triliarde de euro, la 30 septembrie 2017. La finalul anului 2016, grupul a obținut un profit net de 7,7 miliarde de euro, la venituri de 43,4 miliarde de euro. Prezent în 74 de țări, acesta angaja 192.092 de angajați, dintre care peste 140.000 de în Europa.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Activele sistemului bancar din România, format din 37 de bănci, erau în valoare de aproape 393,648 de miliarde de lei, la finele lunii decembrie 2016, cu aproximativ 6,65% peste nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, iar profitul cumulat a fost de 4,3 miliarde de lei, în ușoară scădere.

Ca urmare a patru tranzacții din cursul anului trecut, la finele acestui an, sistemul bancar românesc va ajunge la 33 de bănci, în condițiile în care la data de 1 mai 2017 s-a finalizat și fuziunea dintre Patria Bank și Banca Comercială Carpatica. Dar prin adăugarea noii bănci, numărul acestora poate ajunge la 34 de instituții bancare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii