FacebookTwitterLinkedIn

Noile funcționalități, dezvoltate în Silicon Valley de către echipa Avira specializată în securitatea dispozitivelor mobile, sunt disponibile începând cu data de 1 aprilie 2014, prin Google Play Store, tuturor utilizatorilor de smartphones și tablete cu sistem de operare Android.

Avira protejează prin intermediul aplicațiilor sale peste 100 de milioane de clienți individuali și companii mici la nivel mondial

Avira Android Security, la baza căreia stă motorul antivirus Avira, verifică automat dispozitivul mobil al utilizatorului pentru a găsi viruși, spyware, troieni sau alte tipuri de malware. Utilizatorii pot alege totodată să blocheze apelurile sau mesajele text de la contactele ce îi deranjează.

În plus, accesând portalul my.avira.com utilizatorii pot localiza pe hartă, de la distanță, propriul dispozitiv mobil (via GPS, WiFi sau semnal GSM), îl pot determina să “țipe” în cazul în care este pierdut ori rătăcit (chiar și dacă soneria este oprită). De asemenea, prin my.avira.com, utilizatorul poate bloca de la distanță telefonul sau tableta și chiar poate șterge datele în caz de furt.   

Aplicația Avira Android Security funcționează pe orice telefon cu versiuni începând de la Android 2.2 (Froyo) și pe orice tabletă cu minimum Android 4.0 (Jelly Bean).

“Avira este foarte hotărată să ajute utilizatorii să își securizeze cât mai bine dispozitivele mobile și datele personale, mai ales în contextul creșterii numărului problemelor de securitate identificate în cazul sistemului de operare Android,” spune Leon Crutchley, mobile products manager pentru Avira.

Tot el explică faptul că “este știut că multe atacuri malware ajung la utilizatori prin intermediul browserelor, nu doar prin aplicații nesigure și este inacceptabil ca echipamentele acestora să fie expuse când userul doar navighează pe Internet, lucrează sau se joacă pe propriul telefon sau tabletă cu Android”.