FacebookTwitterLinkedIn

Și exemplele pline de patriotism au început să curgă. George Enescu compusese până la 30 de ani celebrele sale Rapsodii Române, Anghel Saligny proiectase primele poduri combinate șosea-cale ferată, Petrache Poenaru nu avea mai mult de 30 de ani când inventa, în timpul studiilor de la Paris și Viena, tocul rezervor, adică stiloul, iar Mircea Eliade preda deja Istoria Religiilor la Univesitatea din București.

Întrebarea de o sută de puncte era dacă vom reuși să găsim tineri români excepționali contemporani care să se ridice la performanțele predecesorilor lor.

Am pornit, ca întotdeauna în cazul unui proiect special, de la o foaie goală, pe care am populat-o cu nume de tineri cu care ne-am întâlnit sau despre care am citit lucruri deosebite. Nu ne-am limitat la business, ci am completat lista cu tineri activi în domenii diferite de activitate, de la cercetare și tehnologie, la ONG-uri și industrii creative. Nu ne-am limitat nici la tinerii din România, ci i-am urmărit cu atenție și pe cei aflați, după modelul lui Petrache Poenaru, la studii în străinătate. Nu am avut niciun moment dat în minte ideea de a face un top, ci am anunțat, la lansarea primei generații Forbes România “30 sub 30”, că lista rămâne deschisă și că primim orice fel de nominalizări.

Reacțiile pe care le-am primit ne-au copleșit, iar nominalizările primite au confirmat că “30 sub 30” reprezintă, de fapt, un pretext pentru a discuta despre un nou început pentru o societate ale cărei valori sunt tot mai pervertite.

Află cine sunt tinerii cu performanțe excepționale și vârsta sub 30 de ani încluși în:

Forbes 30 sub 30, PROMOȚIA 2013

Forbes 30 sub 30, PROMOȚIA 2014

Forbes 30 sub 30, PROMOȚIA 2015