Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

O firmă din Hunedoara vrea să devină unul din cei mai importanți producători de caviar din lume

International Caviar Corporation s-a listat pe platforma AeRO și speră ca, în următorii ani, să devină unul din liderii producției de caviar.
Roland Schroeder și Ludwik Sobolewski

International Caviar Corporation (ICC) a debutat pe platforma AeRO (sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București),   iar Roland Schroeder, președintele ICC a declarat că, în următorii patru sau cinci ani, speră ca ICC să devină unul din cei mai importanți jucători ai producției de caviar. „ICC este singurul producător de caviar listat la bursă și vrem să fim unul din cei mai importanți jucători în domeniu la nivel global”, a precizat acesta, în condițiile în care, în prezent, liderii pe plan modial în acest sector sunt SUA, Italia, Franța și China.

VEZI CARE AU FOST PRIMELE OBLIGAȚIUNI LISTATE PE PLATFORMA AERO

În luna aprilie a acestui an, acționarii companiei ICC au decis să mărească rata de capital de la 92,5 milioane de acțiuni la 200 milioane de acțiuni. Aflată pe piața încă din 1999, ICC mizează pe producția de caviar pentru faptul că marii investitori găsesc interesantă această piață.

Strategia companiei este de a atrage investitori amatori de caviar. În acest fel, ei nu vor cumpăra niciodată caviar de la competitori, ci de la compania în care sunt acționari, ICC în acest caz – cumpărând caviar de la compania în care dețin acțiuni, aceasta se dezvoltă. Astfel, consumatorii de caviar produs de ICC sunt atât clienți, cât și investitori.

Reprezentanții ICC au hotărât să debuteze pe sistemul de tranzacționare AeRo pentru transparența asigurată de platformă, unul din factorii de care un investitor are nevoie în momentul în care investește.

ICC vinde caviar către consumatorul direct, dar și către restaurante. Astfel, consumatorul direct poate achiziționa caviar la prețul 105 euro pe kilogram, în timp ce un restaurant plătește suma de 800 euro pe kilogram. Tot restaurantelor, ICC furnizează și file de sturion la prețul de 22 euro pe kilogram, în timp ce un pește întreg costă circa 12 euro pe kilogram.

VEZI CÂȚI EMITENȚI AU DEBUTAT PE PIAȚA AERO ÎN LUNA SEPTEMBRIE

International Caviar Corporation S.A. deține în proporțe de 100% compania Aquakultur Deutschland GmbH și ferma piscicolă Fischzucht Zipplesförde, și un procent din ICC Preussen Kaviar. Anul viitor, Fischzucht Zipplesförde Și Preussen Kaviar vor fuziona, iar noua companie (Fischzucht Zipplesförde), alături de Aquakultur Deutschland GmbH vot intra în portofoliul International Caviar Corporation S.A.

Din 1998 și până în 2013, la nivel global, creșterea sturionilor a ajuns de la zero la 72.000 de tone, iar producția de caviar în fermele de sturioni a ajuns, în 2013, la 250 de tone.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii