Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

O filială a Société Générale cumpără participația Aviva la asiguratorul Antarius pentru 500 milioane de euro

Aviva și-a vândut participația de 50% la Antarius 1 către o filială a Société Générale.
 aboneaza-te
Societe-Generale

Asiguratorul britanic Aviva (simbol bursier: AV.L) a anunțat, joi, vânzarea unui pachet de 50% din joint-venture-ul de asigurări de viață Antarius către Sogecap, o filială a băncii franceze Societe Generale (simbol bursier: SOGN.PA) pentru aproximativ 425 milioane de lire sterline (531,42 milioane de dolari sau 500 de milioane de euro), care vor fi plătiți cash.

Astfel, participația Aviva a fost apreciată la de 16 ori valoarea profitului net, astfel că valoarea tranzacției este cu aproximativ 180 de milioane de lire peste valoarea contabilă a participației deținută de Aviva. De asemenea, după achiziție, capitalul Antarius va crește cu 200 de milioane de lire sterline, aprecierea fiind calculată conform cerințelor de solvabilitate impuse de Solvency II.

Aceasta este o afacere bună, la o evaluare atractivă, iar vânzarea realizează o revenire puternică pentru acționarii noștri”, a declarat Mark Wilson, directorul executiv al Aviva.

Astfel, Antarius va deveni integral proprietatea Société Générale, cealaltă jumătate din asigurator fiind deținută de o altă filială a băncii franceze, Crédit du Nord.

În plus, Aviva Investors France a semnat un nou acord cu Sogecap pentru a gestiona în continuare active de peste 10 miliarde de euro deținute de Antarius.

Aviva a cumpărat 50% din Antarius în 2004, însă, în cei 12 ani, asigurările au fost comercializate doar prin intermediul Crédit du Nord.

Société Générale este prezentă în România prin BRD.

 

BRD a obținut un profit net de 763 de milioane de lei, în 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii