Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

O familie de italieni a investit peste 2,8 milioane de euro într-o cramă la Dealu Mare

Vitis Metamorfosis, producător de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa cramă – din Vadu Săpat, comuna Ungureni. Investiția în achiziționarea și restaurarea completă a cramei se ridică la 2,85 milioane de euro.
crama vin

Familiei Antinori, producător de vin cu o tradiție de 600 de ani și unul dintre cei mai importanți jucători din industria italiană și mondială de vinuri a achiziționatcrama din Vadu Săpat cu 350.000 de și a investit ulterior în de renovarea și retehnologizarea ei circa 2,5 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat atât de către acționariatul companiei, cât și din fonduri europene.

Crama din Vadu Săpat are o suprafață totală de 13.000 de metri pătrați, dintre care 5.000 de metri pătrați construiți. Capacitatea de prelucrare a cramei este de 1.000 de tone – aproximativ 1.5 milioane de sticle –, iar capacitatea de depozitare a acesteia se ridică la 11.500 de hectolitri.

,,Anul 2014 a fost pentru noi anul în care ne-am consolidat cel mai mult ca business, iar inaugurarea cramei este dovada cea mai puternică a procesului de dezvoltare pe care l-am început anul trecut. Ne dorim să deschidem crama pentru vizite și degustări, dar și să introducem mai multe vinuri noi, să dezvoltăm canalele de distribuție și activitățile de export”, a declarat Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis.

Compania Vitis Metamorfosis este un proiect al Casei Antinori în România, împreună cu oenologul Fiorenzo Rista. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în zona Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piaţă în 2009. În prezent, compania are un portofoliu de 11 vinuri premium: Cantvs, produsul etalon al cramei, şi gamele Viile Metamorfosis şi Fluturi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii