Cautare
, Contributor

Telecom |
|

O fabrică nouă de fibră optică, la Slatina

IMG_10.jpg
Grupul Prysmian, lider mondial în domeniul cablurilor de energie şi telecomunicaţii şi în industria sistemelor, a inaugurat marţi o nouă fabrică pentru producţia de cabluri de fibră optică la Slatina, după o investiţie de 15 milioane de euro.

Fabrica din Slatina se întinde acum pe o suprafaţă de aproape 100.000 metri patraţi, având o suprafaţă construită de aproximativ 42.000 metri patraţi, cu o capacitate totală anuală de producţie de 30.000 de tone de cabluri de energie (de la cabluri de înaltă tensiune de până la 110kV şi cablaje pentru clădiri, la cabluri de tensiune de instrumentare şi control), aproape 1.500.000 km de cablu optic şi 500.000 km de cabluri din cupru pentru telecomunicaţii (care acoperă aproape toate cerinţele posibile, atât pentru cabluri din fibră optică, cât şi pentru cabluri din cupru).

Compania are în România aproximativ 450 de angajaţi. În fabrica inaugurată acum lucrează 120 de oameni. Oficialii companiei au declarat că noua unitate îşi va tripla producţia de la 500.000 de km la 1,5 milioane de km de cabluri anual, existând o perspectivă de a creşte până la 3 milioane.

,,Aceste locuri de muncă se crează în urma unei investiţii financiare importante şi într-un domeniu tehnologic extrem de ridicat, cabluri de comunicatii, cabluri de transport de energie, un domeniu de vârf, care în mod sigur are un potenţial pe viitor extraordinar”, a declarat premierul Victor Ponta, prezent la inaugurarea acestei fabrici.

Grupul Prysmian este lider mondial pe piaţa producţiei de cabluri pentru comunicaţii, cu o cotă de piaţă de 11% şi 24 de unităţi de producţie în întreaga lume. Investiţia în noile facilităţi de producţie şi în tehnologia pentru inovarea produselor şi serviciilor vor ajuta Grupul sa susţină operatorii în dezvoltarea unei reţele moderne de telecomunicaţii cu scopul de a duce informaţia pretutindeni prin intermediul unor instalări mai rapide, mai flexibile şi mai eficiente.

Activitatea de telecomunicaţii Prysmian include trei unităţi de afaceri, mai exact Telecom Solutions, Optical Fibre şi MultiMedia Solutions (MMS). Prin intermediul reţelei sale globale, Grupul furnizează produse către operatorii telecom de top de pe toate continentele. Având 92 de locaţii în întreaga lume, Prysmian oferă o gamă extinsă de produse de ultimă generaţie, dezvoltate în mod specific pentru industria transmisiunilor de voce, video şi date, inclusiv fibră optică, cabluri optice, componente şi accesorii pentru conectare, OPGW (cabluri optice de împământare) şi cabluri din cupru.

Fabrica din Slatina şi-a sărbătoreşte cea de-a 40-a aniversare. Şi-a început activitatea în 1973 cu producerea de cabluri de energie. De-a lungul vremii această fabrigă a aparţinut unor grupuri precum Samsung, din 1996 până în 1999, şi Pirelli, din 1999 până în 2005. În 2009, a fost introdus primul modul pentru producţia de cabluri din fibră optică.

Cifra de afaceri a Prysmian Cables and Systems Slatina a fost de 100 de milioane de euro în 2012, potrivit oficialilor companiei.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria cablurilor şi sistemelor pentru energie şi telecomunicaţii. Având vânzări de aproximativ 8 miliarde de € în 2012, aproximativ 20.000 de angajaţi în 50 de ţări şi 91 de fabrici, Grupul este bine poziţionat pe pieţele de înaltă tehnologie, oferind cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii şi cunoştinţe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii