Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Tech |
|

O echipă de ingineri a găsit o soluție care ar putea ajuta criza de ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus

Un grup de 300 de ingineri și specialiști în IT, s-a reunit pe Facebook pentru a realiza un ventilator mecanic, alcătuit din materiale şi componente accesibile oricui, cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.
shutterstock_112948933

În doar șapte zile, inginerii au contrui un prototip care ar putea deveni o soluție viabilă pentru deficitul global de aparate ce a fost cauzat de aparația crizei de coronavirus. Ventilatoarele sunt absolut necesare pentru tratarea pacienților care au fost infectați cu virusul COVID-19.

Ministerul Sănătăţii din Irlanda urmează să aprobe în curând această tehnologie de realizare a ventilatoarelor mecanice pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, declară Colin Keogh co-fondator al OSV.

Grupul Open Source Ventilator (OSV) a realizat acest prototip, în Irlanda, fiind construit din aşa-numitele filamente PLA, realizate din resurse regenerabile precum amidonul de porumb sau trestia de zahăr, care sunt foarte populare în domeniul printării 3D, relatează forbes.com.

The Society of Critical Care Medicine din SUA a estimat că până la 960.000 de pacienţi cu coronavirus ar putea avea nevoie de astfel de ventilatoare pentru a putea fi menţinuţi în viaţă. Accenture, Deloitte și alte companii și-au oferit serviciile de cercetare și dezvoltare pentru a ajuta la realizarea acestor aparate, a spus co-fondatorul OSV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii