Cautare
, Contributor

Parfumuri |
|

O creatoare de accesorii din România ia premiul de design la London Fashion Week

Pe 21 februarie, în cadrul International Fashion Showcase 2016, Otilia Mihalcea, creatoarea brandului Oval, a obținut premiul pentru design de accesorii, la „Emerging Talent Awards”, trofeele acordate celor mai talentați tineri designeri din lume.
 aboneaza-te
Lost.Found.Lost_designeri

Proiectul românesc, inspirat de bijuteria dacică și realizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Institutul Cultural Român din Londra, i-a impresionat într-atât pe membrii juriului încât au creat o categorie nouă în cadrul International Fashion Showcase: un premiu destinat creatorilor de accesorii. Editorul de modă al Vogue și ambasadoarea British Fashion Council, Sarah Mower, a declarat că propunerea României a dat o nouă dimensiune accesoriilor, în cadrul International Fashion Showcase.

 aboneaza-te
Otilia Mihalcea -POSSIBLE. Photo credits_ Alexandru Boghian. Make-up Ioana Covali. Model Ada Tache_web

 

Despre colecția denumită „Neotectonics”, prezentată sub brandul OVAL, Otilia Mihalcea a declarat că, „deși extrovertită în formă și structură, această colecție meditează în tăcere, respingând orice urmă de idealism asupra istoriei”. Ceilalți câștigători au fost Hala Kaiksow din Bahrain, care a primit premiul pentru cel mai bun designer, Tala Hajjar din Liban, pentru cel mai bun curator, și Cehia, țară câștigătoare la secțiunea Showcase Winner.

La International Fashion Showcase, secțiune a Săptămânii Modei de la Londra, coordonată de British Council și British Fashion Council, au participat 24 de țări. Expoziția românească – pentru prima dată dedicată exclusiv bijuteriei de autor – a fost inspirată de formele și simbolismul podoabelor dacice, fiind prezentată sub forma unei instalații interactive de bijuterii, semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean și Otilia Mihalcea, alaturi de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion.

Purtând titlul „Found.Lost.Found”, expozitia este curatoriată de David Sandu, renumit autor de bijuterie si fondatorul Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și al Școlii de Bijuterie Contemporană „Assamblage”. Designul a fost conceput de arhitecta Ioana Ardelean, unul dintre designerii prezentați în expoziție. Premiul la această ediție este cel de-al șaselea obținut de proiectele românești la London Fashion Week.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii