Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

O companie românească poate produce măști cu preț de sub un leu bucata

O companie românească produce măşti chirurgicale cu mai puţin de 0,6 lei/bucata, la o achiziţie de peste 10 milioane de exemplare, se arată într-un comunicat al companiei.
 aboneaza-te
masca protectie

Capacitatea de producţie lunară pentru măşti chirurgicale anunţată de producătorul român Techtex este de 15 milioane de bucăţi, transmite Agerpres.

Compania produce echipamente de protecţie din polipropilenă pe care o cumpără sub formă de granule de la producători autohtoni. Din ea realiză materialul neţesut, care este baza pentru toate echipamentele de protecţie medicală şi de igienă personală. 

„În această lună vom instala şi linia de producţie a materialului filtrant, Techtex devenind prima companie românească ce produce acest material. Astfel, vom fabrica aici, în ţară, absolut toate materialele necesare realizării echipamentelor de protecţie. Asta înseamnă că vom putea oferi cel mai bun preţ pe piaţa din România pentru măştile chirurgicale sigure, testate şi avizate de specialiştii Ministerului Apărării Naţionale. 

Anunţăm autorităţile publice din România că, la capacitatea de producţie existentă, putem oferi un preţ per mască chirurgicală tip IIR sub 0,6 lei/bucată, la o achiziţie de peste 10 milioane de măşti”, a declarat Ioan Filip, preşedintele Consiliului de Administraţie al Taparo, membru în Consiliul de Supraveghere Techtex, citat de Agerpres.

Din august, odată cu instalarea unei noi linii tehnologice automatizate, compania va putea realiza 30 de milioane de măşti chirurgicale/lună, potrivit reprezentanților firmei.

Reprezentanţii Techtex susţin că măştile chirurgicale pe care fabrica românească le produce asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de 98%, peste reglementările Spaţiului Economic European, dar are şi rezistenţă la stropire.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii