FacebookTwitterLinkedIn

Premiul în valoare de 5.000 euro oferit în cadrul Open Banking Hackathon CEE 2021 a fost câștigat de soluția românească Proxicash.

În competiția regională s-au înscris peste 42 de companii, iar 15 echipe, din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Grecia și Cipru au fost selectate pentru a participa în competiția din ultima etapă. Trei dintre cele 5 finaliste au fost start-upurile românești Proxicash, Formaps (o soluție de automatizare a volumelor mari de documente) și Loany.io (o soluție financiară pentru real estate și piața de construcții). 

Hackathon-ul a acoperit trei segmente de servicii în open banking: soluții dedicate persoanelor fizice, cele pentru companii și open banking-ul în IoT.

Fondatorii soluției sunt Dan Cobeanu (antreprenor în serie cu peste 14 ani experiență și 3 exituri, inclusiv roviniete.ro), Ionel Cristian Maries și Ana Maria Bujor.

Momentan suntem la stadiul de prototip, dezvoltat în cadrul hackathon-ului. Dorim să ajungem la pasul următor cât mai rapid, cu ajutorul partenerilor și feedback-ului primit. România va fi prima piața unde vom lansa produsul, rețeaua dezvoltată de noi în cadrul business-urilor fondate anterior fiind de mare ajutor pentru parteneriate și pentru a ajunge la cât mai mulți clienți. Însă cercetarea realizată până acum arată că nevoia este una semnificativă în multe alte state din regiune și nu numai, astfel încât posibilitățile de extindere sunt diverse, iar piața semnificativă din punct de vedere al mărimii“, au declarat reprezentanții, pentru Forbes România.