Cautare
, Contributor

Industrie |
|

O companie italiană investeşte 30 de milioane de euro la Slatina

Compania italiană Prysmian Group, lider mondial în industria sistemelor și cablurilor pentru energie și telecomunicații, a anunţat că va investeşte, la Slatina, aproximativ 30 de milioane de euro în exitinderea unei unităţi de producţie de cabluri optice şi în contrucţia unei fabrici de cabluri de înaltă tensiune pentru linii electrice subterane.
 aboneaza-te
Prysmian.jpg

Aceasta este o etapă suplimentară a planului de investiții început în 2013, odată cu deschiderea unei noi fabrici de cabluri optice, la Slatina, printr-o investiție inițială de 20 de milioane de euro.

Ca urmare a acestei investiţii, vor fi create încă 300 de locuri de muncă. Începerea producţiei de cabluri electrice este estimată pentru luna iunie a acestui an.

“Am finalizat prima noastră investiție începută în anul 2013 cu mult înainte de termen și ne-am setat obiectivul de a dubla capacitatea de producţie până în 2017”, spune Francesco Fanciulli CEO-ul Prysmian pentru Europa Centrală.

Prysmian a anunțat, de asemenea, lansarea unui program de educație internațional menit să sprijine dezvoltarea industrială prin recrutarea de noi persoane calificate din zonă. Programul reprezintă un prim pas spre lansarea unei “Academii de Inginerie Prysmian Slatina”, în cooperare cu universități specializate din România și are o strânsă legătură cu celelalte programe ale Grupului ─ “Academia Prysmian” și “Nou Absolvent”.

Grupul Prysmian are deţine în România şi ţări din regiune cinci unităţi de producţie, în care lucrează 1.400 de salariaţi. La nivel global, Prysmian are 91 de fabrici şi aproximativ 19.000 de angajaţi în 50 de state.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii