Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

O companie din Elveția obligată să plătească chiria unui angajat care lucrează de acasă

Numeroase companii elvețiene care doresc să facă economii au decis ca angajații lor să continue lucrul de acasă. O hotărâre judecătorească elvețiană obliga insa angajatorii să plătească parțial chiriile angajaților.  
 aboneaza-te
lucru de acasă

Numeroase companii elvețiene care doresc să facă economii au decis ca angajații lor să continue lucrul de acasă. O hotărâre judecătorească elvețiană obligă însă angajatorii să plătească parțial chiriile angajaților.

Conform unei hotărâri pronunțate de instanța federală a țării, compania al cărei nume nu a fost făcut public a fost obligată să plătească 150 de franci elvețieni pe lună pentru fiecare angajat care a lucrat de acasă, potrivit The Telegraph.

Companii mari precum Twitter și Facebook au decis ca o parte dintre angajații lor să continue lucrul de acasă pe perioada carantinei din cauza coronavirusului. Reprezentantul companiei elvețiene în cauză a argumentat că angajatul care a apelat la instanță pentru rezolvarea problemei trebuia oricum să plătească chiria. Angajatul nu închiriase spațiul respectiv special pentru a-și desfășura activitatea de lucru.

Cu toate acestea, instanța a decis că plata chiriei se înscrie în “cheltuielile care ar aduce beneficii și pentru angajator”, comparând această situație cu cea în care compania se folosește de închirierea de mașini pentru călătoriile de afaceri.

În legislația Elveției, angajatorului i se impune să plătească angajaților suma necesară pentru costurile suportate pentru desfășurarea muncii, incluzând cazarea pentru un loc extern de muncă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii