Cautare
, Contributor

Industrie |
|

O companie deținută de miliardarul Rinat Akhmetov intră pe piața din România

Compania metalurgică Metinvest, controlată de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov (locul 92 în topul Forbes), a deschis o reprezentanţă în România şi estimează vânzări de 200 milioane dolari până la finele anului, potrivit reprezentanților companiei.
 aboneaza-te
Rinat Akhmetov

Grupul Metinvest are 20 de reprezentanțe comerciale și depozite în Europa, inclusiv în Balcani, Țările Bal-tice, Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, România (Metinvest Carpathia), Elveția și Marea Britanie. La nivel global, Metinvest are reprezentanțe comerciale în 21 de țări și mai mult de 5,300 de clienți, dintre care 1,600 în Europa.

Uzinele metalurgice ale Grupului Metinvest sunt amplasate în Ucraina și în câteva țări europene. De menționat sunt uzinele Promet Steel din Bulgaria cu o capacitate de 500 de mii de tone pe an, Metinvest Trametal și Ferriera Valsider din Italia cu o capacitate totala de 1,2 milioane de tone pe an. În Marea Brita-nie, companiei îi aparține uzina Spartan UK care poate produce 200 de mii de tone de oțel laminat pe an.

Acționarii principali ai holdingului Grup Metinvest sunt: Grupul SCM (71,25%) – deținut de Rinat Akhmetov și Grupul SMART (23,75%). Aceștia administrează grupul în calitate de parteneri.

Rinat Akhmetov a fost clasat de revista Forbes pe locul 92 în topul celor mai bogați oameni din lume cu o avere estimată la 12,7 miliarde de lei.

Piața de oțel din România a înregistrat anul trecut un volum de 3,4 milioane de, potrivit David Summerfield, directorul de dezvoltare Metinvest. Oficialul companiei estimează o creștere de până la 10 procente a acestei piețe și vizează afaceri de circa 200 de milioane de dolari pentru piața din România.

Valoarea schimburilor comerciale dintre Ucraina și România a fost în primul trimestru de 561 milioane de dolari, din care 358 de milioane de dolari au reprezentat exporturile României, iar 203 milioane de dolari, importurile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii