Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

O companie de consultanţă cibernetică din China spiona milioane de oameni. De ce?

O companie de tech din China a adunat o bază de date despre 2.4 milioane de oameni. Care sunt motivele și ce s-a întâmplat cu informațiile?  
cyber security

Zhenhua Data, o companie din oraşul Shenzhen, este acuzată că a alcătuit o bază de date masivă cu informaţii despre 2.5 milioane de oameni, bazate pe detalii publice precum cele de pe reţelele de socializare, scrie Mediafax.

O anchetă The Guardian dezvăluie că firma de consultanţă cibernetică Internet 2.0 din Australia a reuşit să recupereze un procent de 10% din date.

Reprezentanţii Zhenhua Data au negat. 

Toate datele noastre sunt cele publice de pe internet. Nu le colectăm. Nu există o astfel de bază de date. Suntem o companie privată. Clienţii noştri sunt organizaţii de cercetare şi afaceri“, declară şefa companiei.

După o investigaţie de 18 luni care a confirmat informaţia, s-a dovedit și că baza de date este extrem de complexă folosind limbaj avansat, ţintire şi clasificare.

Poate că vă gândiţi că informaţiile din spaţiul public nu reprezintă ceva major. Dar poţi afla foarte multe despre o persoană, poţi creiona o imagine a unei persoane când aduni date din diferite surse. Iar unele date pe care le strâng poate că încalcă legile confidenţialităţii”, spune Sharri Markson, Sky News Australia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii