Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

O clădire victoriană, mutată pe străzile din San Francisco

O casă cu două etaje, veche de 139 de ani, a fost mutată în San Francisco, pe un nou amplasament, situat la șase străzi distanță.  
3500

După ce a petrecut primii 139 de ani de existență pe strada Franklin din San Francisco, o casă victoriană, cu două etaje, și-a schimbat adresa. Clădirea cu ferestre cu arcade a fost ridicată de pe fundația inițială cu ajutorul unor cricuri speciale, după care a fost încărcată pe o platformă trasă de un camion care a transportat-o cu viteza de 1,5 km/h până la noua locație, pe strada Fulton. Motivul pentru care casa a fost mutată este că la vechea adresă va fi înălțat un ansamblu rezidențial cu opt niveluri.

Călătoria casei a atras atenția trecătorilor, care s-au oprit să filmeze sau să fotografieze inedita operațiune, plănuită de câțiva ani buni, potrivit cotidianului local San Francisco Chronicle. La noua adresă, clădirea va fi recompartimentată, urmând să găzduiască șapte apartamente.

Strămutarea clădirii cu șase dormitoare îl costă pe proprietar, Tim Brown, un broker din San Francisco, aproximativ 400.000 de dolari.

Mutarea unei clădiri este nu doar un coșmar financiar, ci și unul logistic și birocratic: compania care a executat mutarea a avut nevoie de avize de la nu mai puțin de 15 instituții. Ca măsură de precauție, copacii de pe traseu au fost toaletați, iar parcometrele și semnele de circulație au fost relocate temporar.
O altă dificultate a fost faptul că prima parte a drumului era în pantă. „Întotdeauna e greu pentru o casă să meargă la vale”, a remarcat ironic unul dintre responsabilii operațiunii.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii