Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

O aplicație creată de liceeni români, în finala europeană a competiției de antreprenoriat de la Berlin

O echipă de elevi de la Colegiul National I.L. Caragiale din București reprezintă România la finala europeană a competiției de antreprenoriat „Compania anului 2015”, organizată de JA Europe la Berlin.
app berlin

Echipa din România, formată din Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Calin și Elena Laura Codin va concura alături de echipe din 36 de țări și își va prezenta proiectul de business în fața unui juriu format din personalități internaționale din mediul de afaceri și din cel academic.

Tinerii s-au calificat la finala europeană caștigând faza națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement, cu aplicația SmartRead, un soft educațional pentru smartphone ce își propune să revoluționeze modul în care elevii învață și profesorii predau.

Citește și: Start-upul VisionBot, fondat de inventatorul Ionuț Budișteanu, a câștigat un important premiu la competiția de antreprenoriat de la Lisabona

Printr-un sistem unic de întrebări și răspunsuri, aplicația liceenilor îi ajută pe elevi să se evalueze și să rețină mai multe informații din conținutul unui manual sau al unei cărți, prin intermediul unor teste la anumite puncte din carte.

Aplicația poate fi folosită pentru orice disciplină și le este utilă și profesorilor, care pot obține informații detaliate despre modul în care elevii citesc, despre cei care înregistrează cele mai bune rezultate, sau despre fragmentele care îi pun pe elevi în dificultate.

Pe baza acestor rezultate, ei pot crea planuri personalizate de studiu și pot oferi clasei documente de lucru printr-un simplu click.

Competiția „Compania anului 2015” se ține de 20 de ani în coace și are loc în fiecare an în altă țară.

Citește și: Liceeni români luptă în competiţia geniilor din tehnologie. Care sunt proiectele care ne reprezintă ţara la Intel ISEF 2015

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii