Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

O altfel de tabără de vară: Atlantykron

DSC_6989.JPG
Academia de vară Atlantykron sau Insula viitorului este un fenomen unic în România, un loc în care se desfăşoară demonstraţii ştiinţifice și cursuri de artă sau de comunicare într-un mod cu totul non-formal, stând pe iarbă, sub cerul liber.

Între 2 şi 11 august, pe insula dunăreană Atlantykron, care se află în dreptul castrului roman Capidava, se va desfăşura cea de-a XXIV-a ediţie a Academiei de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport „Atlantykron”. Purtând genericul „Ferestre către viitor”, această academie non-formală are ca scop educaţia tinerilor, reunind experţi din întreaga lume şi tehnologie de ultimă generaţie, pe o insulă care are mai puțin de un kilometru pătrat.

Printre invitaţii speciali se numără astronautul Dumitru Prunariu, preşedintele Asociatiei Cluburilor UNESCO din SUA, Guy Djoken, scriitorul şi jurnalistul de ştiinţă Alexandru Mironov, matematicianul şi scriitorul Dan Farcaş sau mulţi invitaţi care vor lua parte la academie prin intermediul spaţiului virtual, cum ar fi profesorul Eliot Sorel, un renumit expert internațional în managementul sistemelor de sănătate sau autorul Michael Gelb, autoritate absolută în programele care stimulează și aplică gândirea creativă, învățarea accelerată și leadership inovator.

“Atlantykron este un exemplu de şcoală în afara școlii, pe care ni l-am dori copiat în zeci, chiar sute de exemplare, care demonstrează că învăţarea este atractivă pentru tineri, cu singura condiţie să nu fie o activitate plictisitoare, ca o muncă în uzină, la bandă rulantă. Pe insula aceasta micuță, care prinde viață 10 zile pe an, am deschis ferestrele, larg, către viitor”, susţine Alexandru Mironov, preşedintele fondator al Academiei Atlantykron.

Academia de vară Atlantykron are următoarele secţiuni: Ştiinţă şi tehnologie, Comunicare, Cultură, Futurologie şi Science Fiction, Artă, Sport şi jocuri ale minţii. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi peste 400 de tineri participanți din toate zonele tării, dar și din SUA, Italia, Macedonia, Republica Moldova, India.

„Proiectul Atlantykron, pe care îl coordonez din 1990, reprezintă o parte importantă din viaţa mea. Realizez că noi, organizatorii acestui eveniment, purtăm o mare responsabilitate, deoarece contribuim la formarea tinerilor şi încercăm să îi ajutăm să devină mai creativi, să aleagă un drum în viaţă. O spun cu mândrie: Atlantykron a influenţat destinele multor oameni”, subliniază Sorin Repanovici, coordonatorul general al Academiei Atlantykron.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii