FacebookTwitterLinkedIn

Prețurile apartamentelor vor fi exprimate direct în Bitcoin, pe site-ul agenției și vor fi actualizate în timp real. Prețurile în Bitcoin ale proprietăților din portofoliul Cityland încep, în prezent, de la 4bitcoin, echivalentul a aproximativ 55.0000 de euro.

Moneda virtuală Bitcoin a trecut de pragul de 12.000 de dolari

„Întrucât am observat o creștere a numărului de români activi în piața Bitcoin, dintre care majoritatea interesați de investiții imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-și compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piața imobiliară, ba chiar să achiziționeze proprietăți direct în moneda virtuală. Decizia de a implementa plățile prin criptomenedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piața imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia și de către clienții români”, a declarat Paul Pop, partener al Cityland.

Cityland va vinde proprietățile în bitcoin printr-un parteneriat cu platforma de schimb pentru Bitcoin cryptocoin.pro. Cryptocoin.pro este o platformă specializată în schimbul din moneda convențională în criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), tranzacționarea putându-se face atât pe telefonul mobil, cât și pe tabletă/laptop/PC. Firma care administrează platforma dezvoltă instrumente bancare pentru plăți în Bitcoin pentru bănci din Elveția.

Moneda virtuală Bitcoin a ajuns de patru ori mai scumpă decât uncia de aur

Bitcoin (BTC) este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009, cu scopul de a nu se mai apela la instituții financiare, când se fac diverse tipuri de plăți. Numele acesteia se referă la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Din august 2017, criptomoneda Bitcoin și-a mărit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 de dolari la peste 15.000 de dolari, iar conform site-urilor de analiză, în februarie 2018, va depăși pragul de 30.000 de dolari.

Înființată în 2008, Cityland gestionează operațiuni și portofolii imobiliare pentru dezvoltatori din piața locală și internațională, având în portofoliu peste 30 de ansambluri rezidențiale noi, jumătate dintre ele fiind în regim de reprezentare exclusivă. Printre acestea se numără CityLife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence, Icon Residence, situate în zone centrale și semicentrale.

Legendă foto: machetă Dristor Apartments