Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

O afacere la înălțime: TNT Brothers sau povestea fraților cu un business printre nori

Fraţii Bogdan şi Dragoş Boeru lansau în urmă cu cinci ani o afacere nouă și deloc obișnuită pentru piața românească – o școală de parașutism.
 aboneaza-te
tnt brothers

Ideea unui business legat de saltul cu parașuta a început să încolțească în mintea lor încă din perioada adolescenței. Iar pasiunea pentru parașutism s-ar putea spune că exista de o viață, moștenită de la tatăl lor, parașutist în cadrul armatei.

Bogdan şi Dragoş Boeru au luat primele lecții de parașutism la Aeroclubul României, dar așa cum aveau să constate mai târziu, în cadrul unor școli private din afara țării, echipamentele și cursurile de aici nu se ridicau în niciun caz la nivelul internțional. În 2003, au urmat primele cursuri pe un aerodrom din străinătate, în Franța, locul care le-a arătat cât potențial poate avea o idee de afacere în acest domeniu.

„Ne-am dorit să începem un astfel de business și în România. În 2005 am realizat primul plan de afaceri și ne eram nerăbdători să îl punem în aplicare. În 2007 am cumpărat primul teren, unde actualmente este hangarul nostru și unde ținem tot echipamentul. Din 2007 până în 2010 am lucrat la proiect. Adică am fost să vedem ce înseamnă de fapt acest sport în toată europa și am studiat acest model de business în cel puțin zece aerodromuri. Am vrut să vedem cât mai multe exemple și să ne uităm atât la părțile bune cât și la cele mai puțin bune. Ne-am întors în țară, am început să construim, iar în 2010 am pornit afacerea”, își amintește Bogdan Boeru despre începuturile companiei TNT Brothers.

VEZI CE AU SPUS CEILALȚI SPEAKERI DIN ACEEAȘI CONFERINȚĂ SUCCESSFUL ME 4

Au plătit peste 120.000 de euro pe acel teren, construcția hangarului i-a costat aproximativ 30.000 de euro, dar investiția inițială s-a ridicat, în total, la circa 300.000 de euro.

„Tot ce am câștigat din activitatea de parașutism până acum, am reinvestit. De fiecare dată când făceam 1.000 de euro mai măream hanbarul cu 14,3 metri” povestește Bogdan, zâmbind.

GALERIE FOTO: TNT Brothers, un business la înălțime

În cei cinci ani de activitate, TNT Brothers a înregistrat peste 45.000 de salturi realizate de paraşutişti licenţiaţi şi peste 5.000 de salturi în tandem. Compania are o echipă de circa 40 de angajați, cu instructori care fac cel puțin 500 de salturi pe an.

Costul unui salt în tandem este de 700 de lei pentru începători, un salt individual de la 4.000 de metri costă 120 de lei, iar cursurile pentru începători costă de la 1.200 de lei (teorie, primul salt cu instructor și video) și poate ajunge până la 6.200 de lei, în funcție de numărul de salturi.

Ne-am gândit ce trebuie să știm noi pentru a pune pe picioare acest business, iar răspunsul a fost simplu: Indiferent de ce se întâmplă pe aerodrom, trebuie ca unul dintre noi să știe să ducă problema până la capăt. Și acest lucru îl recomandăm mai departe. Indiferent de business, trebuie să știi să gestionezi lucrurile noi, care apar tot timpul, de la cele mai simple până la cele mai complicate. Sau dacă nu cunoști tu problema până în cel mai mic detaliu măcare să stii ce să ceri de la echipa ta”, a explicat Dragoș Boeru, în cadrul evenimentului Successful Me, organizat de Forbes România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii