Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Nvidia a solicitat acordul Uniunii Europene pentru preluarea producătorului de cipuri Arm. Tranzacţie în valoare de 54 de miliarde de dolari

Nvidia a solicitat acordul Comisiei Europene pentru preluarea producătorului britanic de cipuri Arm, deţinută de SoftBank Group din Japonia. Tranzacția se ridică la 54 de miliarde de dolari.  
uniunea europeana ue

Nvidia, cel mai mare producător de cipuri pentru grafică şi  inteligenţă artificială la nivel global, a anunţat acordul cu Arm anul trecut. Decizia companiilor a ridicat îngrijorări în industria semiconductorilor, legate de posibilitatea Arm de a rămâne un furnizor neutru de licenţe de proprietate intelectuală clienţilor şi companiilor concurente. Clienţii îngrijoraţi sunt Qualcomm, Samsung Electronics şi Apple, în timp ce Broadcom, MediaTek şi Marvell susţin acordul.

”Trecem prin procesul de evaluare şi dorim să colaborăm cu Comisia Europeană pentru a răspunde oricărei îngrijorări pe care ar putea să o aibă. Această tranzacţie va fi benefică Arm, licenţelor sale, concurenţei şi industriei”, a afirmat Nvidia într-un comunicat, potrivit Reuters.

Comisia Europeană are două variante: să aprobe acordul fără să solicite concesii, după o evaluare preliminară, sau să efectueze o investigaţie de lungă durată, de patru luni.

Potrivit autorității britanice de reglementare, acordul ar putea afecta concurenţa şi ar putea slăbi companiile rivale. Aceasta a anunțat o investigație de lungă durată.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii