FacebookTwitterLinkedIn

Este o zi specială pentru înalta societate rusă: un descendent al Casei Romanov se căsătorește în cadrul unei ceremonii regale, așa cum nu s-a mai întâmplat la curtea imperială a Rusiei de peste o sută de ani, anunță revista Tatler.

Marele Duce George Romanov se căsătorește cu Rebecca Bettarini, fiica unui diplomat italian. Ducele este singurul fiu al ducesei Maria Vladimirovna și al prințului Franz Wilhelm de Prusia, și stră-strănepot al Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

Stră-străbunicul lui George Romanov, Marele Duce Kiril Vladimirovici, s-a numărat printre membrii familiei Romanov care au reușit să scape cu viață și să fugă din Rusia în zorii revoluției din 1917, când țarul Nicolae al II-lea, soția sa și cei cinci copii au fost asasinați de bolșevici.

Kiril a fugit în Finlanda, în timp ce alți membri ai familiei Romanov au ajuns la Londra, după ce regele George a al V-lea a trimis după ei nava Marlborough.


George și Rebecca s-au căsătorit civil pe 24 septembrie, iar astăzi a avut loc cununia religioasă, la catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg. Verighetele sunt furnizate de Fabergé, iar mireasa a purtat o rochie Reem Acra și o diademă Chaumet.

Este vorba despre tiara Lacis, precizează Casa Chaumet, care reinterpretează într-o manieră modernă și discretă kokoșnik-ului tradițional rusesc, fiind ornată cu două diamante centrale și alte 438 aranjate în tehnica pavé.

În programul ceremoniei care se va desfășura pe parcursul a două zile sunt incluse concerte, o licitație, un dineu al cărui meniu este pregătit de bucătarul lui Putin, Evgheni Prigozhin, și care are loc în seara aceasta la Muzeul Etnografic din Sankt Petersburg, și un brunch care va fi oferit mâine la Palatul Constantinovski.

Membrii caselor regale europene participă la eveniment, printre aceștia numărându-se regina Sofia a Spaniei, care a fost prezentă și la botezul ducelui George, și prințesa Leia a Belgiei. Și-a anunțat participarea și șeicul Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, fratele emirului Qatarului.

Ducele George este născut în Madrid, a studiat la Oxford și acum locuiește la Moscova, unde se ocupă de activități filantropice. A fost pentru prima dată în Rusia în 1992, după ce anterior a locuit în Franța și Spania.

Viitoarea sa soție, Rebecca, este fiica diplomatului italian Roberto Bettarini, și este directoarea Fundației Imperiale Ruse. Ea a fost botezată recent în credința ortodoxă, luându-și numele Victoria Romanova.

Ultima nuntă regală a avut loc la curtea imperială a Rusiei pe 26 noiembrie 1895. Țarul Nicolae al II-lea s-a căsătorit atunci, la Palatul de Iarnă, cu nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, prințesa Alix de Hesse, care devenea astfel țarina Alexandra Feodorovna Romanova.

Foto Profimediaimages.ro