FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ trei milioane de mașini electrice noi au fost înregistrate anul trecut, un număr record și o creștere de 41% față de 2019, conform declarațiilor Global Electric Vehicle Outlook.

Astfel, numărul total de mașini electrice a ajuns la 10 milioane, cifră completată cu aproximativ 1 milion de autobuze electrice, camionete și camioane grele.

În principal, creșterea accelerată a vânzărilor de mașini electrice a fost impulsionată de pandemia COVID-19, trend ce se continuă și în 2021. În primul trimestru al anului curent, vânzările de mașini electrice au fost de aproape două ori și jumătate mai mari comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), totalul cheltuielilor consumatorilor pentru mașini electrice se ridică la 120 de miliarde de dolari în 2020, o creștere de 50% față de 2019. De asemenea, o creștere consemnează și măsurile de sprijin guvernamental concepute pentru a încuraja achiziția de vehicule electrice, acestea ajungând la 14 miliarde de dolari.

“Strategia de mobilitate durabilă și inteligentă” a Comisiei Europene estimează că cel puțin 30 de milioane de mașini cu emisii zero vor circula până în 2030.