Cautare
, Contributor

Travel |
|

Numărul turiștilor care vizitează România, în creștere. Din ce țări provin

Boskerris Hotel, St. Ives, Marea Britanie
Peste 1,35 milioane de turiști au sosit în unitățile de cazare turistică din România, în primul trimestru din 2013, în creștere cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cei mai mulți turiști provin din Italia, Germania, Franța și Marea Britanie.

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică au reprezentat în primul trimestru al acestui an 79,2% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat  20,8% din numărul total de sosiri, ponderi  apropiate de cele din perioada similară a anului trecut.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au   deţinut-o cei din Europa (82,8% din total turişti străini), iar din aceştia 82,5% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în trimestrul I 2013 o pondere de  74,4% din totalul sosirilor în structurile de primireturistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de trimestrul I 2012, sosirile în hoteluri în trimestrul I 2013 sunt în creşterecu 4,1%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în trimestrul I 2013 au însumat 2,59 milioane, în creştere cu 6,3% faţă de cele din trimestrul I 2012.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în perioada mai sus menționată 78,1% din numărul  total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat  21,9%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (83,2% din total turişti străini), iar din aceştia 80,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în trimestrul I 2013 a fost de 1,9 zile la turiştii români, in timp ce la turiştii străini a fost de 2 zile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii