FacebookTwitterLinkedIn

Numărul plăților online de pe dispozitive mobile se va dubla în 2014, la un total de peste 1 milion de tranzacții, pe măsură ce tot mai mulți comercianți online vor investi în dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii, mai susțin reprezentanții Netopia.

În 2013, volumul pieței locale de plăți online cu cardul s-a ridicat la circa 7 milioane de tranzacții, dintre care peste 400.000 de tranzacții au fost realizate de pe dispozitive mobile, nivel calculat la o rată medie anuală de 6%.

 În ceea ce privește ponderea tranzacțiilor online realizate de pe dispozitive mobile, aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, în timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor.

„În prezent, numărul tranzacțiilor online de pe smartphone sau tabletă se află într-o creștere puternică, semn că utilizatorii nu numai că s-au obișnuit cu efectuarea de plăți online, dar și că tot mai mulți dintre aceștia preferă să facă acest lucru de pe un dispozitiv mobil.

Pentru acest an, apreciem că rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul întregii piețe”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Astfel, în condițiile în care, pentru acest an, piața de profil este estimată să depășească nivelul de 8,5 milioane de tranzacții, peste 1 milion de plăți online vor fi realizate de pe dispozitive mobile, potrivit aprecierilor companiei.

„Utilizarea internetului de pe dispozitive mobile este în continuă creștere în România, iar comercianții online au realizat că nu mai pot neglija acest canal, și astfel tot mai mulți dintre aceștia se orientează către dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri”, a adăugat Antonio Eram.