Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Asigurări |
|

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 1,68% în noiembrie

Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei a crescut în noiembrie 2020 cu 1,68%, ajungând la aproximativ 1,756 milioane.  
Noua Casa

La 31 decembrie 2019 erau active 1,73 milioane de poliţe, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări, transmite Agerpres.

Potrivit PAID, la sfârşitul lunii noiembrie, 75,1% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 24,9% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţă, 94,7% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5,3% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (22% din total), Bucureşti (20%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine – în Maramureş (3% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3%).

Asigurarea PAID include trei riscuri de catastrofă naturală – cutremure, inundaţii şi alunecări de teren, iar polițele costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii