FacebookTwitterLinkedIn

La nivel global se înregistrează 103,3 milioane cazuri confirmate, potrivit datelor furnizate de ministerele sănătăţii din întreaga lume şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite EFE, citată de Agerpres.

De menționat faptul că, în majoritatea cazurilor, e necesară administrarea a două doze de vaccin pentru o imunizare deplină. Prin urmare, nu toate cele 103,8 milioane de persoane vaccinate sunt şi imunizate. Se estimează că doar 11 milioane de persoane au primit şi a doua doză de vaccin anticoronavirus.

Cele mai multe doze de vaccin s-au administrat în SUA: 32 de milioane, urmate de China, cu 24 de milioane, Uniunea Europeană (13,5 milioane) şi Regatul Unit (10 milioane).

De remarcat faptul că Israelul este singura ţară din lume care a vaccinat peste jumătate din populaţie (58%),în acest clasament fiind urmată de Emiratele Arabe Unite (34%), Seychelles (31%) şi – din nou – Regatul Unit (15%), potrivit cifrelor oficiale difuzate de ministerele sănătăţii la nivel mondial.

Totuși, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a avertizat joi că cele mai sărace 50 de ţări din lume au primit 0,1% din totalul de vaccinuri, pe când cele mai bogate 50 de ţări dețin o majoritate de 70%.