FacebookTwitterLinkedIn

În prima prima jumătate a anului, numărul acestora ajunsese la 240.000, mai mult cu 6.100.

Cele mai mari creșteri rămân în zona Dimitrie Pompeiu, Barbu Văcărescu – Floreasca și în zona de Vest.

Aproximativ 55% din numărul total de angajați din București care lucrează în spații de birouri moderne își desfășoară activitatea în aceste zone. Un număr de aproape 50.000 de angajați lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera-Sud, aproape 45.000 în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, iar în Vest în jur de 33.000.

„Piața forței de muncă din București a înregistrat o dinamică deosebită în ultimii doi ani. Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, numărul total de angajați a crescut cu 63.000 în perioada S1 2015 – S1 2017, 52.000 dintre aceștia activând în sectorul serviciilor. Din datele noastre, în același interval, numărul angajaților care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri moderne a crescut cu 25%, echivalentul a 47.000 de persoane care s-au angajat în special în sectoare precum IT, BPO si servicii profesionale, de unde provin cei mai activi jucători din piața spațiilor de birouri’’, spune Mihaela Galațanu, Head of Research C&W Echinox.

Calculul numărului de angajați este realizat în funcție de destinația fiecărei zone de birouri și de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare submarket la finalul S1 2017.

 „Dezvoltatorii de birouri au venit în întâmpinarea cererilor venite din partea chiriașilor livrând clădiri noi, cu specificații tehnice moderne, iar pentru perioada următoare tendința se menține ascendentă, cu un focus special pe zona Centru-Vest, care până la finalul anului ar putea atrage încă 7.000 de angajați în clădirile aflate în construcție”, spune Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox.