FacebookTwitterLinkedIn

Demararea acestei măsuri suplimentare de protecţie are la baza Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (“CNSSU”) nr. 9/14.03.2020, prin care se aprobă instituirea măsurii de izolare a personalului esenţial pentru asigurarea funcţionarii CNE Cernavodă, în concordanţă cu prevederile Planului de continuitate a activităţilor de baza în cazul unei epidemii/pandemii.

„Planul intern de protecţie a personalului şi de asigurare a continuităţii operării în condiţii de siguranţă şi a producţiei a fost adoptat de conducerea SNN ca măsură suplimentară în perioada epidemiei de COVID-19, în conformitate cu standardele internaţionale din industria nucleară şi prevederile naţionale în materie. SNN informează că procesele de bază ale companiei se desfăşoară în parametri normali, acţiunile şi măsurile suplimentare fiind elaborate şi implementate în coordonare cu toate instituţiile abilitate ale statului român”, a transmis Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, „această măsură va fi menținută atât timp cât va fi necesar”.

SNN informează că procesele de baza ale companiei se desfășoară în parametri normali, acțiunile și măsurile suplimentare fiind elaborate și implementate în coordonare cu toate instituțiile abilitate ale statului român.