Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Nuclearelectrica: Investiții de 2,29 mld. lei în perioada 2020-2025

Acționarii Nuclearelectrica au aprobat pe 12 iunie noul plan strategic de investiții al producătorului de energie care operează centrala nucleară din Cernavodă. Conform strategiei, valoarea proiectelor de investiții în perioada 2020-2025 este de 2,29 miliarde de lei.
096 30sub30 Cosmin Ghita

„Vom face investiții pentru care avem deja o planificare și un calendar de realizare clare. Proiectele mari de investiții cum sunt retehnologizarea Unității 1 și instalația de detritiere sunt în plin proces de derulare a fazelor preliminare. Multe din informațiile acumulate în procesele de analiză vor sta la baza fie a întocmirii studiilor de fezabilitate, fie a structurării clare și irevocabile a finanțării. Strategia de investiții pentru perioada 2020-2025 a fost aprobată de acționari pe 12 iunie (…) Ceea ce este nou este investiția în producția de Cobalt 60 și un accent deosebit pus pe partea de investiții în cyber security, care au devenit o prioritate”, a declarat Cosmin Ghiță într-un interviu acordat Energynomics magazine.

„Vom iniția în cel mai scurt timp un Studiu de Fezabilitate tocmai pentru a deține cât mai repede date concrete privind dezvoltarea proiectului și pentru a răspunde și PNIESC. Cert este că tergiversarea proiectului anterior a fost o soluție nepermisă care nu a adus beneficii nimănui”, a mai precizat Cosmin Ghiță.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii