FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul centralei nucleare de la Cernavodă a raportat un rezultat EBITDA de 1,3 miliarde de lei, în creștere cu 10,6% față de anul 2019.

În același timp, valoarea indicatorului EBIT s-a majorat cu 21,8%, ajungând la 766,4 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile din exploatare au crescut cu 3,4% (2,5 miliarde de lei), iar cele din vânzarea energiei electrice au crescut cu 2,8% (2,4 miliarde de lei). Producţia de energie a fost mai mare cu 2%, până la 10.558 GWh.

“Deşi anul 2020 a fost unul dificil, echipa SNN şi-a menţinut strategia iniţială, atât de creştere financiară, dar mai ales de continuare a proiectelor de investiţii curente şi strategice, retehnologizarea Unităţii 1 şi Proiectul Unităţilor 3 şi 4. Am asigurat constant forţa de muncă pentru menţinerea funcţiilor vitale de securitate nucleară, operare în condiţii de eficienţă precum şi a funcţiilor suport, am continuat proiectele interne ale companiei în zona recrutării şi retenţiei de personal înalt calificat şi al inovaţiei prin analiza diferitelor noi oportunităţi de afaceri: reactoare mici modulare, producţia de Cobalt 60, hidrogen curat“, a afirmat Cosmin Ghiţă, directorul general al companiei.