Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Nuclearelectrica, avans de 6,2% vineri la Bursă 

Acțiunile producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica s-au apreciat vineri cu 6,2%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 1,8 milioane de lei.  
nuclearelectrica

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), companie controlată de statul român (82,5%), a înregistrat un avans de 6,2% vineri, în contextul unei pieţe în creştere cu 1,36% prin prisma indicelui principal BET, potrivit datelor BVB.

Avansul vine după cinci şedinţe de scăderi şi o şedinţă stagnantă, în care acţiunile SNN au scăzut cu 10,2%.

Nuclearelectrica a anunţat vineri în timpul şedinţei de tranzacţionare că pe data de 11 iunie 2021 a constituit un depozit la termen la CEC Bank în valoare de 39,3 mil. lei, cu data de maturitate 24 iunie 2021. Rată procentuală a dobânzii care se aplică depozitului este de 1,25% pe an.

„Precizăm faptul că, la data de 11.06.2021, SNN are constituite depozite la CEC BANK SA, în valoare cumulată de 723.064.000 lei (…), sumă care depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale SNN, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale”, a menţionat compania în raportul publicat la BVB.

De la începutul anului, acţiunile SNN înregistrează o creştere de 54%. Nuclearelectrica a ajuns la o capitalizare de 8,3 mld. lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii