Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Nu Mă Uita sau șase artiști și o colecție inedită

Şase artiști clujeni care și-au concentrat talentul creativ în jurul marelui geniu Constantin Brâncuși au organizat în Bucureşti o manifestare inedită : „Nu mă uita”, o colecție interdisciplinară dedicată marelui artist român.
Nu ma uita

Cei șase, Genoveva Hossu – decorator, Andreea Radu – pictor, Daniela Maier – arhitect, Ioan Sumedre Jr. – ceramist, Lucian Broscățean – fashion designer și Chef Adi Hădean prezintă marelui public un proiect experimental care reuneşte mai multe domenii artistice: design interior, design de produs şi vestimentar, pictură și artă culinară.

Genoveva Hossu, inițiatoarea proiectului, a spus la vernisajul expoziţiei că “Inspirându-ne din Brâncuși, ne-am dorit să-i aducem un omagiu, încercând fiecare să transpunem în realitate o iubire și-un dialog imaginar între El, geniul, și muza sa, Madame Pogany. […] Nu Mă Uita e un manifest deschis, adus creativității pur și simplu, fără nicio presiune din exterior: nici cea a materialului, nici, mai ales, a societății. E doar despre creativitate și iubire pentru ceea ce facem și pentru ceea ce avem fiecare sădit în sufletul nostru. […] Recunosc că ne-am asumat un exercițiu foarte complex și a fost o adevărată provocare pentru noi să îmbinăm domenii atât de diverse, dar, privind acum în jurul meu, înțeleg că a meritat tot efortul.“

Chef Adi Hădean a dezvăluit, după un scurt suspans, motivul pentru care s-a alăturat grupului de artişti clujeni: prăjitura Pavlova este pentru el de inspirație brâncușiană şi, evident a pregătit-o pentru lansarea colecției prototip “Nu Mă Uita” la Romanian Design Week.  Aspectul ei exterior amintește de frumuseţea şi poezia pietrei,  unul din materialele preferate ale marele sculptor.

În general, toate obiectele colecției, confecționate din materiale neconvenționale, reprezintă viziuni diferite ale autorilor asupra aceluiași dialog imaginar între Brâncuși și Madame Pogany: de la canapeaua de rumeguș, dormitorul Pogany, scaunul-fotoliu pictat manual și corpurile de iluminat, până la piesele vestimentare de inspirație sculpturală, farfuriile pe perete și masa de gheață din centrul spațiului “Nu Mă Uita”.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 15-24 mai, între orele 10:00-19:00, la 360 HUB. În aceeași perioadă, o colecție prototip va fi expusă la Hanul Gabroveni, în cadrul expoziției centrale de la Romanian Design Week, unde vor fi prezentate o parte dintre obiectele create.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii