Cautare
, Contributor

Forbes Kids |
|

„Nu există călătorii perfecte, ci momente perfecte de familie“

Călătoriile sunt, pentru mine, prilejul ideal de a fugi. Da, am folosit un cuvânt cât se poate de curajos și responsabil. Eu fug de aglomerație, de trafic, de griji și de stres. Îmi iau tot ce este mai de preț pentru mine și nu mă mai gândesc la nimic. Cu o valiză, un soț și doi copii cu mine simt că am toată viața în jurul meu. de Ela Crăciun  
nu exista calatorii perfecte

Suntem fanii activităților în aer liber. Indiferent de locațiile în care ne găsim în vacanță, a merge la pas este o condiție. Vacanța este pentru mine un moment în care nu mai stau blocată în trafic, pot admira locurile și pot respira aer curat. Recunosc, tot mersul pe jos mă ajută să dau jos și prăjiturile pe care le mănânc când sunt în concediu.😊

Vacanța de vară o petrecem oriunde este soare și apă. Destinațiile le alegem în funcție de foarte multe lucruri și întotdeauna este o aventură să fim cu toții de acord. După ce am stabilit locul, perioada ne dă de furcă din nou. Să sincronizezi patru programe diferite este o aventură. Am uitat să menționez, programul celor mici este cel mai încărcat! Trebuie să renunțăm la fotbal, la balet, să facem salturi printre concerte, recitaluri și meciuri. Biletele și cazarea sunt specialitatea mea. Eu sunt un stalker experimentat de oferte de turism. Am învățat că cele mai avantajoase excursii sunt cele stabilite din timp, pentru că atunci pot găsi ofertele early booking ale agențiilor și super oferte la biletele de avion. Prețurile pentru avion sunt cu 80% mai ieftine, dacă ai luat biletele cu minimum 6 luni în avans. De exemplu, o familie cu 2 copii poate economisi pentru un sejur în Europa mai bine de 500 de euro doar prin cumpărarea din timp a biletelor de avion.

Eu nu mă opresc niciodată la prima ofertă pe care o găsesc. Sunt atât de multe comparatoare de preț și site-uri de booking încât este posibil să găsesc, pentru același hotel, oferte diferite. Eu salvez rezervările și intru cu 3 zile înainte de plecare să văd care este prețul. Unele hoteluri scad prețul cazării pe măsură ce se apropie data la care trebuie să plătesc și atunci pot opta pentru o ofertă mai bună.

Să nu credeți că mă mulțumesc cu rezervările de cazare și avion. Tot eu stau ore întregi pe paginile de recomandări ale turiștilor pentru a descoperi locuri exotice, monumente istorice, restaurante cu mâncare genială și multe alte lucruri care îmi vor face vacanța mai frumoasă. Plaja și mâncarea nu trebuie să fie singurele activități ale unei vacanțe de o săptămână.

Credeți că aici ne oprim? Când pleci cu cei mici mai ai de bifat multe alte căsuțe în lista ta de mamă. Vremea, asigurările, îmbrăcămintea potrivită, medicamentele generice în caz de răceală și alergii, toate sunt în agenda mea de călătorie.

Dar mai este un singur amănunt pe care doamnele îl cunosc foarte bine: shopping-ul. Misiunea mea este să găsesc reducerile și să îmi sincronizez cardul cu ele. Micile plăceri nevinovate ale unei călătorii sunt suvenirurile. Încă mai încerc să scap de impulsul de a cumpăra căni și rame foto. Nu de alta, dar dulapul nostru cu căni pare o incursiune pestriță în georgrafia globului pământesc. Coleționez căni pentru a-mi aminti atunci când îmi beau cafeaua de dimineață de toate momentele frumoase cu familia.  În cele din urmă, eu cred că nu există călătorii perfecte, ci momente perfecte de familie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii