FacebookTwitterLinkedIn

Liderul mondial Novak Djokovici (28 de ani) a câștigat cu 6 – 1, 7 – 5, 7 – 6 finala turnelului Australian Open în fața lui Andy Murray (29 de ani). Este pentru a șasea oară când Djokovic câștigă acest turneu, egalând recordul deținut de australianul Roy Emerson din anii ’60.

În fapt, Novak Djokovici are cele mai multe trofee la Melbourne în „Era Open”, ajungând la 11 victorii în turneele de Grand Slam. El îi egalează pe Bjorn Borg și Rod Laver.

La rândul său, Andy Murray a pierdut a cincea finală disputată la Australian Open. În finală, el a servit 12 aces față de 7 reușite de Djokovici. În toate cele 7 partide disputate în turneul australian, Andy Murray a reușit 76 de aces, plasându-se pe locul trei în clasamentul general, după M. Raonic (106) și J. Isner (119). Djokovici a înregistrat 60 de aces.

Pentru câștigarea acestui turneu, Novak Djokovici a primit un premiu de 2,4 milioane de dolari şi 2.000 de puncte ATP. Andy Murray a încasat 1,2 milioane de dolari şi 1.200 puncte în clasamentul ATP.

VEZI RADIOURILE CU CELE MAI MARI VENITURI DE PUBLICITATE ÎN 2015