Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SportsMoney |
|

Novak Djokovic a câștigat pentru a șaptea oară turneul de Grand Slam de la Melbourne

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial ATP, a câștigat finala turneului de Grand Slam de la Melbourne, cu 6-3, 6-2, 6-3 în fața rivalului său, spaniolul Rafael Nadal (locul 2 ATP). Astfel, Novak Djokovic își trece în palmares cel de-al șaptea trofeu la Melbourne, devenind jucătorul cu cel mai mare număr de victorii la acest turneu, înaintea lui Roger Federer și Roy Emerson (6 titluri fiecare).
Novak Djokovic

Pentru această victorie în primul turneu de Grand Slam al anului, Novak Djokovic (31 de ani) a primit un cec în valoare de 4,1 milioane de dolari australieni (circa 2,9 milioane de dolari americani) şi a obținut 2.000 de puncte în clasamentul ATP. La rândul său, finalistul Rafael Nadal (32 de ani) a încasat 2,1 milioane de dolari australieni (1,5 milioane de dolari americani) şi a primit 1.200 de puncte ATP.

În finala de duminică, Novak Djokovic a avut 89 de puncte câștigătoare, în timp ce Rafael Nadal a punctat câștigător de 53 de ori. Spaniolul nu s-a aflat într-o zi fastă, trecându-și în cont 28 de erori neforțate, în timp ce câștigătorul a greșit neforțat de 9 ori.

Numărul de ași a fost net în favoarea lui Djokovic, 8 la 3. Proaspătul campion a servit primul serviciu cu o viteză medie de 197 de km/oră, în timp ce viteza la primul serviciul al lui Nadal s-a ridicat la 205 de km/oră.

Prin această victorie, jucătorul sârb l-a depășit pe Pete Sampras (SUA) în privința numărului de Grand Slam-uri câștigate. Cu 15 titluri în turneele de Grand Slam, Djokovic urcă pe locul al treilea în ierarhia din toate timpurile, după Roger Federer (20) și Rafael Nadal (17).

În cariera sa de jucător profesionist, Nole a câștigat 125,8 milioane de dolari. La rândul rău, Nadal a câștigat din tenis 103,2 milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii