FacebookTwitterLinkedIn

Pentru această victorie în primul turneu de Grand Slam al anului, Novak Djokovic (31 de ani) a primit un cec în valoare de 4,1 milioane de dolari australieni (circa 2,9 milioane de dolari americani) şi a obținut 2.000 de puncte în clasamentul ATP. La rândul său, finalistul Rafael Nadal (32 de ani) a încasat 2,1 milioane de dolari australieni (1,5 milioane de dolari americani) şi a primit 1.200 de puncte ATP.

În finala de duminică, Novak Djokovic a avut 89 de puncte câștigătoare, în timp ce Rafael Nadal a punctat câștigător de 53 de ori. Spaniolul nu s-a aflat într-o zi fastă, trecându-și în cont 28 de erori neforțate, în timp ce câștigătorul a greșit neforțat de 9 ori.

Numărul de ași a fost net în favoarea lui Djokovic, 8 la 3. Proaspătul campion a servit primul serviciu cu o viteză medie de 197 de km/oră, în timp ce viteza la primul serviciul al lui Nadal s-a ridicat la 205 de km/oră.

Prin această victorie, jucătorul sârb l-a depășit pe Pete Sampras (SUA) în privința numărului de Grand Slam-uri câștigate. Cu 15 titluri în turneele de Grand Slam, Djokovic urcă pe locul al treilea în ierarhia din toate timpurile, după Roger Federer (20) și Rafael Nadal (17).

În cariera sa de jucător profesionist, Nole a câștigat 125,8 milioane de dolari. La rândul rău, Nadal a câștigat din tenis 103,2 milioane de dolari.