Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Novak Djokovic a câștigat pentru a 5-a oară turneul de la Wimbledon, după o finală-maraton cu Roger Federer

Novak Djokovic (32 de ani) s-a impus în finala disputată duminică împotriva elvețianului Roger Federer (37 de ani) cu 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12 (tie-break: 7-3) adjudecându-și cel de-a cincilea trofeu de la All England Club.
 aboneaza-te
Novak Djokovic

Meciul s-a ridicat la un nivel tehnic și spectacular demn de o finală la Wimbledon. Elvețianul a avut un prim serviciu impecabil, în total 25 de ași, reușind puncte câștigătoare în momentele-cheie ale partidei. Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a încercat cu greu să reacționeze la serviciile precise trimise de Roger Federer.

În setul decisiv, la 3-2, Djokovic a reușit un break și s-a desprins la 4-2, având un avantaj ce părea decisiv pentru câștigarea setului și meciului. Dar în game-ul imediat următor, Federer a reușit rebreak-ul și, mai mult, șia adjudecat serviciul, egalând la 4-4.

Cei doi au mers cap la cap până la 7-7. În acest moment, Federer reușește break-ul, ducând rezultatul la 8-7 în favoarea sa, fiind la serviciu pentru câștigarea meciului. În acest game, Federer a avut două mingi de meci, anulate de jucătorul sârb, care a făcut 8-8, apoi a trecut la conducere cu 9 – 8. Dramatismul a atins cote foarte înalte pe Terenul Central de la Wimbledon.

S-a ajuns la scorul de 12-12, când s-a disputat tie-break, pentru prima dată în istoria acestui turneu, câștigătorul fiind stabilit la tie-break. S-a impus Novac Djokovic, cu 7 – 3.

A fost cea de-a patra confruntare dintre cei doi mari jucători în turneul de Grand Slam de la Wimbledon și a 48-a oară în carieră, scorul general fiind acum de 26 – 22 pentru Djokovic.

Partida a durat 4 ore și 55 de minute.

Pentru triumful de la Wimbledon, Novak Djokovic a primit un cec în valoarea de 2,35 milioane de lire sterline, în timp ce finalistul Roger Federer a fost premiat cu 1,175 milioane de lire sterline.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii