Cautare
, Contributor

Auto |
|

Noul Sprinter, lansat în România

Mercedes-Benz_Sprinter_2013.jpg
Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat oficial în România. Preţul de pornire pentru noul model este de 22.222 euro, fără TVA, pentru șasiu și de 24.999 euro, fără TVA, pentru furgon.

La finalul lunii aprilie 2013, divizia Mercedes-Benz Vans a anunţat premiera mondială a noului Sprinter. Modelul este produs acum în serie la centralele din Düsseldorf și Ludwigsfelde. Săptămâna trecută, modelul a fost lansat oficial în România.

Printre sistemele ce echipează noul Sprinter se numără Crosswind Assist (senzori de detectare a rafalelor de vânt, activați la o viteză minimă de 80 km/h, care determină frânarea roților pe partea care se confruntă cu vântul, stabilizare curenți laterali, prevenirea pierderii direcţiei în caz de vânt lateral puternic), Collision Prevention Assist (ce oferă atenţionare vizulă şi acustică şi pregăteşte sistemul de frânare pentru performanţă maximă în cazul unei potenţiale coliziuni) şi Blind Spot Assist (ajută la evitarea coliziunilor detectând autovehiculele din unghiul mort şi avertizând şoferul prin semnale vizuale şi sonore). De asemenea, alte noi sisteme de siguranţă sunt Highbeam Assist (controlează automat faza lungă în funcţie de zonă şi situaţia de conducere, pentru a asigura un nivel maxim de vizibilitate) şi Lane Keeping Assist (avertizează şoferul prin semnale sonore şi vizuale în cazul părăsirii accidentale a benzii).

Motorizarea cuprinde propulsoare de patru şi şase cilindri, cu puteri cuprinse între 70 kW (95 CP) şi 140 kW (190 CP).

Ca o alternativă a motoarelor diesel, Mercedes-Benz Sprinter dispune, de asemenea, de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injecţie directă, care dezvoltă 115 kW (156 CP). Acelaşi motor e disponibil şi în versiune cu propulsie pe bază de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau la una automată cu 7 rapoarte.

Transmisia ECO Gear 360 cu 6 trepte este disponibilă pentru motoarele diesel cu 4 clindri, şi transmisia manuală ECO Gear 480 cu 6 trepte este disponibilă pentru motoarele diesel cu 6 cilindri.

Transmisia se realizează cu ajutorul cutiei de viteze manuală cu 6 trepte ECO Gear, fie cu ajutorul cutiei de viteze automată cu 7 trepte 7G-TRONIC PLUS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii