FacebookTwitterLinkedIn

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se urmărește o expediție navală britanică din epoca corăbiilor, având ca scop descoperirea Pasajului de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord).

Distribuția serialului de 10 episoade îi include pe: Jared Harris („The Crown”, „Mad Men: Nebunii de pe Madison Avenue”), în rolul Căpitanului Francis Crozier; Tobias Menzies („Străina”), în rolul Căpitanului James Fitzjames; Ciarán Hinds („Urzeala tronurilor”), în rolul lui Sir John Franklin; Paul Ready („Cuffs”), în rolul Dr. Henry Goodsir; Adam Nagaitis („Sufragete”), în rolul lui Cornelius Hickey; Nive Nielsen („Lumea nouă”), care o joacă pe Lady Silence; Ian Hart („În căutarea Tărâmului de Nicăieri”), în rolul lui Thomas Blanky; Trystan Gravelle („Mr. Selfridge”), în rolul lui Henry Collins.

Producătorii executivi și co-showrunner-ii David Kajganich și Soo Hugh au descris serialul ca fiind „o combinație rară de istorie fascinantă, personaje complexe și pline de defecte, o poveste despre spiritul uman imposibil de oprit și promisiunea unei lumi noi, încă nedescoperite, care vine cu amenințările de rigoare”.

Filmat la Budapesta, în Ungaria, serialul „The Terror” este produs de Scott Free, Emjag Productions și Entertainment 36, în colaborare cu AMC Studios. Pe lângă Kajganich și Hugh, lista producătorilor executivi îi mai include pe Ridley Scott, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert și Guymon Casady.

AMC a creat unele dintre cele mai premiate seriale ale ultimilor 10 ani, care au redefinit producțiile TV dramatice. AMC este distribuit în întreaga Americă de Nord, dar și în alte peste 125 de țări. Televiziunea lineară AMC Global se difuzează în formate HD și SD prin cablu și satelit dar și online, on demand și pe dispozitive mobile.

AMC Networks International mai deține brandul global Sundance Channel dar și televiziuni locale cum sunt Minimax, Megamax și TV Paprika în România.