FacebookTwitterLinkedIn

Librăria „Mihail Sadoveanu” a rămas fără sediul istoric, în luna ianuarie, din cauza restituirii acestui spaţiu proprietarilor.

Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării București a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.

Alex. Ștefănescu, critic literar: „Librăria «Mihail Sadoveanu» nu e numai un magazin de cărți, e o instituție de cultură. De-a lungul timpului, în spațiul ei generos și-au lansat noile volume scriitori de prim-plan ai literaturii române, îndrăgiți de cititori: Marin Preda, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu, Fănuș Neagu, Eugen Simion, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu și mulți, mulți alții. Am fost și eu prezent de numeroase ori în incinta magică a librăriei, ca să prezint cărțile altora sau propriile mele cărți, totdeauna cu emoția de-a vorbi în fața unui public select și cu bucuria de-a o revedea pe doamna Geta Munteanu, zâna bună a scriitorilor.

Sper că Librăria «Mihail Sadoveanu» va fi la înălțime și la noua ei adresă, care prezintă și avantajul de a se afla în vecinătatea Universității. Mă înclin în fața tuturor lucrătoarelor acestei instituții, a lucrătorilor ei, ca și a tuturor iubitorilor de carte care o vor frecventa. În ediția a II-a a lucrării mele, Istoria literaturii române contemporane, voi rezerva un capitol Librăriei «Mihail Sadoveanu»”.

VEZI TOPUL DIFUZORILOR DE CARTE ÎN 2015!

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’ ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție. În prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 44 de librării, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale Capitalei.

În cadrul reţeţei CLB, Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru avea un statut special, prin lansările de carte, fiind frecventată de iubitorii de carte din București, neîntrerupt, de trei generații încoace.

TELEVIZIUNILE DE DOCUMENTARE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE ÎN IANUARIE 2016