Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

Noul RS – cea mai rapidă Octavia din istorie

Skoda Octavia RS
Skoda a prezentat primele imagini și informații oficiale cu noua Octavia RS.

Despre noua Skoda Octavia am vorbit de curând cu ocazia primului test realizat în România. Acum însă este momentul să vă prezint vârful de gamă al Octaviei, noua RS, disponibilă ca și până acum cu motorizări pe benzină dar și diesel. 

Galerie foto Octavia RS

Octavia RS va fi prezentată în premieră mondială în fața publicului pe data de 10 iulie la Goodwood Festival of Speed în Marea Britanie. Skoda a prezentat primul set de fotografii oficiale fără a ne arăta și interiorul. Despre acesta menționează însă în comunicarea oficială că este echipat cu un nou instrumentar de bord, un volan sport, tapițerie închisă la culoare și inscripționare "RS" pe praguri și scaune.

La exterior, Octavia RS are spoilere și praguri noi, grila motorului stilizată diferit și o evacuare finală sport. Nu lipsesc din "meniu" noi modele de jante cu diametrul la alegere între minim 17 și maxim 19 inch și un eleron pentru portbagaj. 

Suspensiile standard vor coborî garda la sol cu 1.2 centimetri la sedan și cu 1.3 centimetri la break. În dotarea standard va fi oferit diferențialul față electronic – XDS, acesta va elimina pe cât de mult posibil pierderile de tracțiune la plecările în forță de pe loc sau în viraje. Puterea va fi în continuare trimisă exclusiv roților față.

Cum era de așteptat, noua Octavia RS preia motorizările cele mai noi ale Golf-ului 7, din versiunile sale de top GTI și GTD. Octavia RS alimentată de benzină are acum 220 CP și devine cea mai rapidă Octavia de serie din istoria modelului: 0-100 6.8 secunde și viteză maximă 248 km/h. Valorile sunt disponibile pentru versiunea echipată cu transmisia standard, manuală cu șase trepte. O cutie DSG cu șase va fi disponibilă opțional pentru ambele motorizări.

Diesel-ul Octavia RS are de acum 184 CP și îi va permite mașinii să atingă 100 km/h cu start de pe loc în 8.1 secunde și să ruleze cu maxim 232 km/h. 

Octavia RS va fi disponibilă în România din toamnă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii