Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Noul program de guvernare al PSD: Reducerea TVA la 18% se amână pentru 2019

Cota de TVA ar putea fi redusă de la 19% la 18%, începând cu 1 ianuarie 2019 și nu de la 1 ianuarie 2018, se scrie în noul Program de guvernare al PSD.
bani

Guvernul Tudose va implementa un nou program de guvernare al PSD, care propune mai multe modificări, față de programul pe care l-a avut de implementat Guvernul Grindeanu.

„Guvernul va propune modificarea cotei TVA de la 19% la 18%, începând cu 1 ianuarie 2019. Astfel, vom avea a doua cea mai redusă cotă din UE, după Luxemburg cu 17%”, se scrie în „Programul de guvernare 2017-2020”.

În Programul de guvernare pe care l-a avut de implementat Guvernul Grindeanu, de la începutul acestui an, se anunța reducerea TVA de la 19% la 18%, începând cu 1 ianuarie 2018.

În schimb, guvernul care se face zilele acestea ar trebui să extindă de la începutul anului viitor cota de TVA de 5% și pentru inputurile din agricultură.

„Vom extinde cota 5 de TVA pentru vânzarea de locuințe (cele cu o suprafata mai mica de 120 mp), şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 ianuarie 2018”, se adaugă în noul Program de Guvernare.

În document se menționează că Elveția are o cotă de TVA de 8%, Japonia de 5%, iar în Statele Unite ale Americii nu există. În Uniunea Europeană cota generală de TVA nu poate fi mai mică de 15%.

De la 1 septembrie 2017, vom introduce un mecanism îmbunătățit de colectare a TVA (split payment) pe modelul utilizat de Italia, care reduce cvasi-total evaziunea la TVA declarant și neplătit în prezent”, se mai scrie în noul Program de guvernare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii